@jopis: Ako si do sada bio na VA, možda ti se ne bi svidio prelazak na IPS.
Ja sam nedavno probao IPS TV nakon VA i crna je bila blijedo-siva i sve boje su bile nekako krive vj baš zbog loše crne i vratio ga nakon 2 dana korištenja. A na papiru je taj TV izgledao X puta bolje od moje trenutne krame. Vratio se krami i uživam u slici (EDIT: ali ne u ovim povremenim problemima koje sam napisao ispod, na IPS TVu sam imao isti problem.).
Na monitoru doduše nisam primijetio tako lošu crnu, mogu samo pretpostavit da su ti manji paneli kvalitetniji.
@Kopija: Meni neki put doslovno iscure oči od TV-a, dok sa monitorom nisam nikada imao nikakvoih problema tj zamora.
Toliko bi mi suzile oči od TV-a, da bi mi se iziritirala koža oko očiju, pocrvenjela, pekla...a oči ko sarme. TV je kao što sam gore napisao VA.
Želim reći da sam poprilično siguran da tvoj problem sa očima nije bio u vrsti panela nego u pozadinskom osvijetljenju tj regulaciji njegove svijetline.
Isto tako sam općenito skužio da 99% ljudi neovisno o uvjetima i osvijetljenosti sobe, prži oči sa max osvjetljenjem na monitorima, TVima, mobitelima....svi vole brajtnes na max ''jer je lijepše'', a oči neka gore, ko ih jebe.

Ja kod rada monitor držim na 0-10% brajtnesa npr, a TV ipak moram na 15-100% ovisno o osvijetljenju sobe. Ali reguliram stalno.
EDIT: Sada vidim da je netko na blurbustersima to sve objasnio...pročitam svakako.
No ja kao što sam napisao nemam problem sa IPS monitorima, na poslu imam 2x HP E27q G5, doma ovaj prastari Dell iz Moj komp, par laptopa...ugl samo me TV zeza i kada sam bio kupio Dell S2721DGFA su mi oči izgorila a glava se raspala u roku od 20-30 min i to sam odmah proslijedio dalje. Ali za njega na rtings recenziji piše da ima titranje pozadinskog osvijetljenja, pa vjerujem da me to zezalo.
BTW, išao sam sa redmi kamerom pogledat na TV i monitore (iphone ima filtere koji miču titranje, a ovaj redmi nema), TV titra kao lud na nižem brajtnesu, a monitori sve i jedan savršeni.

Morao sam staviti na photo, jer kad se stavi na video pali filter za titranje i onda TV izgleda isto super. Fun fact: koristim jedan 100hz CRT, titra jedva vidljivio, puno manje u odnosu na VA TV i nikad mi se od njega ne umaraju oči.