View Single Post
Staro 11.01.2024., 18:35   #2
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
nije najbolja praksa daisy-chainat switcheve ali nisi ni prvi ni zadnji.

i kako nisi čitao NIŠTA LOŠE O MIKROTIK FAJFAJU, kako to, kako to
sigurno si žmirio

imaš na tikovom forumu tisuće postova o tome kako radi ax i wave2 driver. doslovno tisuće. capsman za po doma je overkill ali ok, tebi na volju, wave2 barem ima FT pa taj capsman bi nekom qurcu i služio.
inače za ax govore: da je brz, da je domet teško sranje, i da fali valjda 75% opcija koje su postojale u starom driveru. nisam probao i nije mi u planu probat.

inače izbjegao sam sa zadnja 2 (privatna) mobitela probleme sa tikovim wifijem, i sad se na zadnjem mobu opet pojavio - malo ne vidi 2.4ghz, malo ne vidi 5ghz mrežu. ponekad dođem doma i nakon pol sata vidim da je offline i da se nije zakačio za niti jednu mrežu. to mi radi samo kod staraca di imam tik ap-ove. neki dan vrtim skener, pokazuje mi 2.4 na 11. kanalu, ne pokazuje mi ga na 1. kanalu iako sam metar od routera. a ostale susjede na 1. kanalu vidi.
isto na 5ghz, vidi mi 5180, ne vidi mi 5600. kasnije je i njega uhvatio.
na drugoj lokaciji di su mi arube ili kod frenda di je tplink, spoji se još s ceste.

e sad, ti problemi navodno ne postoje na wave2 driveru, ali ako je domet hap ax2 lošiji od ac2, a navodno je, onda to nema nikakvog smisla
jp_rv je offline   Reply With Quote