View Single Post
Staro 11.01.2024., 14:37   #872
Tirion
Registered User

Datum registracije: Oct 2021
Zahvaljujem na komentarima, ok ako je Voip problem nema veze ni ne treba mi, to sam samo usput pitao.

I ne, nikakvo preslagivanje portova, nikakvi Mikrotikovi ništa takvoga, možda nisam ostao najbolje shvaćen, želim dakle eliminirati HT-ov Speedšrot i staviti vlastiti, kvalitetan i pouzdan router.

Čitajući ovaj forum shvatio sam da je to izvedivo bez nekih većih problema kako imam zaseban ONT na njega spojim router kojeg kupim.

Ukoliko je switch remetilački faktor u priči nije ni to problem - neka samo internet promet onda ide preko njega a Max tv-i neka idu direktno u router kako i sada idu, bez kompliciranja. Da li to može raditi tako na vlastitom routeru? Ako ne ostajem na ovome što sam dobio od HT-a i riješena priča. Ne trebaju mi i ne želim nikakve napredne fičere, nikakve gost mreže, razdvajanja subneta i ne znam ni ja što sve ne.

I od velike pomoći bi mi bilo ako je izvedivo neki savjet, preporuka link na par modela routera tipa "kupi ovo ili ovo", jer kako sam rekao gledao sam Asuse što ima u ponudi i Tp-linkove ali ne mogu se snaći u stotinama tih svih modela.

Nije nebitno napomenuti da nisam informatičke struke niti bilo što blisko povezano, tako da morat ćete mi jednostavnije pojasniti što je moguće ili nije
Tirion je offline   Reply With Quote