Citiraj:
Autor Exy
A baš mi neki dan youbito preporučio -> https://youtu.be/55WFuvivPhE
Kaže lik, 85 HZ na crt-u stvara subjektivni osjećaj kao 300 hz na lcd-u 
Stvarno je taj lcd u stvari jednostavno loša tehnologija, nadam se da ga neću još dugo koristiti na PC-u  (doduše, oled 27" je oko 900 eur, pa će to još malo pričekati).
|
CRT ima svojih prednosti i ja ih baš volim, ali sam bacio već pred neko vrijeme svoj prastari syncmaster 7xx, ne sjećam se koji je bio, ali zaobljen ekran i mislim da je kao i taj njegov mogao max 85hz na 1024x768.
Sjećam se da bi bio mutniji kada bi ga dignuo sa 60 an 85hz, doslovno kao da bi upalio blagi AA, pa mi je draže bilo 60hz.

Isto tako je bio taman, tj ovo što on tu i kaže, ne možeš baš namjestit boje i sve kako treba, uvijek negdje gubiš. Isto tako geometrija je užas....doduše ovo je bio jeftikaner tj kakvih 1600-2000kn 2001-e, pa je možda i do toga.
Imao je i problem sa magnetizacijom, tj miješao je boje u jednom kutu. Degauss odradi svoje, ali na par h, pa ispočetka.
Ekipa koja je imala tada fensi 19-21 sa Trinitron ekranom je imala neke vidljive crte po tom ekranu, kao da je spojen od 3-4 panela što je naravno nemoguće na CRTu...ne znam koji je to vrag bio, ali sam to vidio na više komada.
Volio bi jednog dana nabavit neki kvalitetniji i prisjetit se kako je to bilo kada nije bilo nativne reze i sve je izgledalo super. Npr spojit komp sa Batocerom na CRT bi vj bilo bogovski.
Jedan TV i dan-danas koristim za gledanje filmova i serija preko mediaplayera i meni osobno je slika nekako bolja na tom čudu nego na mojoj krami od LCD TVa.
Čak sam kupio i na Aliju neki aktivni HDMItoSCART konverter od 10$ i radi super sa npr PSTV.

A da ne pričam da starije konzole, tj Wii kojeg jedino imam, izgleda savršeno na CRTu, dok na LCDu jedva može proć.
A što se videa tiče, David se čini dosta neupućen, ali ajde, ovo je test u stilu kako to vidi neki average Joe i da neku recenziju.