Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.01.2024., 11:29   #71412
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova

VW/Audi/Škoda/Seat motorinjo 1.0 115KS ide jako dobro. Vozio sam ga u nekoliko auta od Up GTi-ja do Audija A3 limuzine i Borg kocke Q2. Izvlači u 6. brzini na autoputu iz niskih okretaja ispod 2000.

To što ste vi sa 2.0 turbo čađarama navikli na kamionski moment u niskim okretajima to je druga stvar

BTW: Punto 1.2 16V je puno slabiji od tog 1.0 TSIa 115. Puno slabiji.
Mozda je 115ks ok, ali onaj od 90ks sigurno nije ok. ne znam koji sam vozio, pretpostavljam ovaj od 90...

Kamionski moment je zakon, zato vozim i motor sa 2 cilindra a ne sa 4.. lep je osjecaj kad povuce cim stisnes, a ne da ga moram šiljit na 8k rpm da živne.

Ti kazes da je punto slabiji, je, ali je imao i manje kila, a isao je jer sam ga gazio, preko 5000 okretaja živne i onda se ponasa, ali je odziv na gasu bio ok, ovo cudo od Arone me iznenadilo jer na visokim okretajima nije bas isao niti živnio, valjda Eko mapa pa ga ubili do kraja...

Ti govoris za 115ks verziju, ali vidi razliku punto i arona 90ks.
Punto 8.1 kg/Nm, 123.9 Nm/tonne
Arona 7.7 kg/Nm, 129.8 Nm/tonne

Nije bas velika razlika, ali se punto puno ugodnije vozio jer nije imo one turbo rupe, eko sranja i sl... samo gas.

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote