View Single Post
Staro 10.01.2024., 09:20   #15
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
AV1 je budućnost. Kad svi budu imali AV1 HW decoder onda će on u potpunosti zamijenit sve ostalo.

Meni je server dovoljno brz da može SW decoding napravit. Od klijenata najbitniji TV (samsung s90C) ima HW decoder. Na ostalom (tablet, mobiteli ne gledam filmove jer ne vidim smisao).
AV1 ima znatno bolju kvalitetu od H265, pogotovo na manjim bitratima.
S gađenjem prezirem mehaničke diskove, i imam terabajte SSD i nikad mi ni jedan nije krepao, dok su mi mehanički rikavali stalno i zbog lijenosti i gluposti sam gubio važne stvari.

Sad dolazi vrijeme da se riješim i tih zadnjih mehaničkih diskova i stavim sve na SSD, no i dalje su skupi pa zato gledam AV1 da kompresiram to što imam i mehaniku stavim di je odavno mjesto, u smeće.

dok se AV1 raširi posvuda (kao danas x264) doći će nešto novo, kao sa fullHD prije 15 tak godina i evo već 4K u video materijalu a i taj još nije zaživio svuda već se najavljuje 8K...

ja opet nemam loša iskustva sa mehanićkim HDDima. od 2000 godine krepao 1 komad.
meni x264 i dalje dovoljno dobar. čak i sa akcijskim ksamerama i dronom i dalje snimam u x264

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote