Editirao sam gornji komentar više puta, moguće da si nešto previdio.
Ne pričam o bios update već o resetu CMOSa u kojem su spremljene postavke. Obično se to najsigurnije odradi na način da se izvadi baterija s matične koja služi tome da CMOS pamti. Puno puta sam vidio čudne probleme ako se tu nešto uzjebe. Pretpostavljam da dođe do korupcije podataka kada baterija (CMOS, ne baterija od laptopa) oslabi.
Dakle problem je pretežito orijentiran na browsere? Nisam pametan što misliti o tome. Jedino što mi pada na pamet je da su svi moderni browseri gladni RAMa. Možda da odradiš par sati memtest? Iako da je RAM u pitanju računalo bi smrzavalo, rušio bi se OS i tako dalje.
EDIT1:
Imaš li mogućnost spojiti se preko kabela? Svakako bi po meni imalo smisla potražiti drivere ručno, naročito ako ima nešto za chipset, LAN i WIFI.
EDIT2:
vidim da u nazivima drivera spominje razne verzija windowsa. Od kojih nijedna nije najnovija. Pa da li je moguće da bi podrška drivera mogla uzrokovati tolike problem zbog nekompatibilanosti unutar verzija windowsa?
https://support.hp.com/hr-en/drivers...18?sku=2LC60EA
EDIT3:
Ako u device manageru nađeš hardware ID od wifi možda se može na stranicama proizvođača naći neki noviji driver.