View Single Post
Staro 09.01.2024., 17:34   #25
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
A da nisi neke krive drivere instalirao pa se sad to kolje interno? Nemoj zaboraviti da Win10 instalira preko Updejta Win Drivere za skoro sve uredaje. Na tvom mjestu bi napravio reinstall, ostavio ga da se sam do kraja azurira i instalirao samo drivere koje sam ne instalira + GPU driver. AL TEK NAKON STO WIN UPDATE ODRADI SVOJE.

Drugo - kazes da ispuhujes kompresorom. OK - ali to katkad moze takoder dovest do problema (ako se nekaj zacepi na primjer jer guras zrak u lap a ne van). Lap bi bilo dobro rastaviti , posteno ocistiti posto vec ima godine i zamjenit termalnu pastu. Disk testiraj za svaki slucaj da nije i on pred krepavanjem...sanse su male al nikad 0.

I da kao sto ostatak ekipe vec pise - pukni nutra jos mali SSD za OS barem....na Win10 i 11 je rad bez SSD-a nepodnosljiv.

@kopija - Indexing nemoze imat takav impact na rad tog sustava - ne cijelo vrijeme. Nije to Pentium 3/4 kanta.
Ne znam stvarno vise sa driverima... iso sam bas clean instal i reko nebudem trpao nikakve bloatware koji dolaze mozda preko hp-a i pustim samo windowse i reko nek si sami povuku sve kaj treba... i tak sam pustio dan dva, ali eto...

nemam ni nikakve special programe, stavio sam libre office, irfan view, winrar, winamp, bsplayer i browsere...

imam doma kompresor i svako malo ispuhujem, skinem poklopac ispod i oko ventilatora detaljno predjem, nema nista.. cisto je .. MAX temperature dok sam vrtio YT proc 70, gpu 49, hdd 41c

Inace laptop nikad nije nosen, niti stavljan po krevetu pa da usisava, uvijek je na jednom mjestu na stolu jer mi sluzi kao PC spojen na periferiju, koji mogu nastavit koristit kad je grmljavina ili nema struje...

@kopija: iskljucio sam indexing, nema razlike...

@mkey: imam C: 70gb i D: 861gb particije

@nikky: laptop je OMEN by HP Laptop 15-ce0xx , Serial 5CD80801X5, PN: 2LC60EA#BED
Hvala na linkovima, znam rastaviti, izvadio sam sam SSD jer je riknuo taman nakon garancije, nakon toga se i baterija napuhla, pa sam i nju izvadio, radi bez baterije...

Uglvanom, meni je lap radio dobro do novih winsa makar nije imao ssd, i za ovo sto ja koristim, nisam primjetio toliku razliku ssd hdd...

Mogu primjetiti da ovi win 10 nemaju windows photo viewer, kojeg sam imao na proslima, da li je moguce da drugacije "opterecuju" sistem?

To sto sam reko da se stari win10 bootao po pola sata nije nikako utjecalo na rad kad se sistem podigao... Ne znam da li ga je moglo udesiti iznenadno nestajanje struje, jer nema bateriju ili sam ga ccleanerom mogao zaklati... ali samo je boot trpio... sad se pali za minutu..
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline