Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.01.2024., 14:38   #71388
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
Trenutno vozim Clija II 1.2 16V kao i ti. Za grad mi je super, ali za autoput nije nešto. Sav se trese i bučan je nakon 90kmh. Zato sam mislio uzeti nešto malo veće i jače da mi je lakše voziti na autoputu.
Zamijeni nosače motora ako nisi. Stavi originalne. Preporodit ćeš se. Puno buke i vibracija na Cliu II dođe nakon ~150.000km kada tri nosača motora daju svoje pogotovo onaj hidraulički na muldi. Puknuta guma na nosaču auspuha također vibrira cijeli auto.

Provjeri MAP senzor. On je uboden gore lijevo u poklopac ventila. On ne smije upasti unutra do kraja jer onda motor grubo radi i slabije vuče. To su glupo napravili i stavili pretanki poklopac pa donji o-ring propadne i ne brtvi.

U nove aute ćeš se malo razočarati nakon Clia II jer on ima baš kvalitetan interijer i plastike pogotovo ako imaš veziju s profiliranim sicevima. Uz to izuzetno je zahvalan za održavanje. Prestao se proizvoditi prije 11+ godina a još uvijek ima svih dijelova za njega originalnih i zamjenskih što se ne bi moglo reći za mnoge mlađe modele auta.