View Single Post
Staro 09.01.2024., 12:09   #19350
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Isprike na malo usporenom odgovaranju, malo me gripa satrala

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Pitam zato jer mi nije poznat ni jedan "box" uredjaj koji je u stanju reproducirat FEL, pa mi je nejasno ono sto si napisao:
"Ako je rip "lossless" odrađen - nema nikakve razlike." Na cem onda gledat i koja je svrha takvog rip-a ako FEL mogu iskoristit/prikazatii samo UHD BD Player-i ?
E ok, "u moje vrijeme" kad sam ripao radi testiranja, radio sam to samo sa regularnim full HD blu ray-evima, nije bilo dolby visiona ni u tragovima
Tako da ajde, moja prošla izjava da nema razlike je zapravo bila za taj use case, a ne za ultra blu-ray sa dolby vision ili HDR10+

Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
koji uhd br dune-a imas? CEE verzija slovi za najbolje odradenu, a evo i par zapazanja za sliku
https://www.blu-ray.com/movies/Dune-4K-Blu-ray/295838/
Gledao sam u dolby vision-u, ne u HDR10+, Sony TV jelte
Ma da, stvar i izgleda i zvuči savršeno, ne znam baš da bi itko primjetio to što su kompresirali zvuk.

Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
oblivion sam gleda u 1080p, on je inace bia jedan od najboljih br transfera....pretpostavljam da je hdr implementacija izvrsna ako te toliko dojmia, jer inace nije izvorno masteriran u 4k (kao uostalom i drugi tomicin SF iz tog doba, edge of tomorrow, ali ipak izvrsno izgleda na oled-u)
Ja sam ga isto originalno gledao na full HD blu-ray disku i izgledao mi bolesno dobro za to vrijeme.
Sad mi je ovo još za klasu bolje, no problem je samo što ne mogu biti objektivan i direktno usporediti zato što sam gledao na u potpunosti drugačijim sistemima.
Prošli sam gledao na full HD projektoru a ovaj na 4K OLED-u.
Za dojam poboljšanja mi je OLED sigurno barem jednako bitan, a vjerojatno i bitniji, nego promjena sa 1080p na 4k.

No u svakom slučaju - film izgleda fantastično!

E da, a za edge of tomorrow - čekam da izbace neko novo sređenije izdanje, jer ova trenutna 4k verzija "pati" od osrednje odrađenog posla.
Igorr je offline   Reply With Quote