View Single Post
Staro 09.01.2024., 11:55   #4787
bambi56x
Premium
Moj komp

bambi56x's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
@Kopija: Meni neki put doslovno iscure oči od TV-a, dok sa monitorom nisam nikada imao nikakvoih problema tj zamora.
Toliko bi mi suzile oči od TV-a, da bi mi se iziritirala koža oko očiju, pocrvenjela, pekla...a oči ko sarme. TV je kao što sam gore napisao VA.

BTW, išao sam sa redmi kamerom pogledat na TV i monitore (iphone ima filtere koji miču titranje, a ovaj redmi nema), TV titra kao lud na nižem brajtnesu, a monitori sve i jedan savršeni.
Morao sam staviti na photo, jer kad se stavi na video pali filter za titranje i onda TV izgleda isto super. Fun fact: koristim jedan 100hz CRT, titra jedva vidljivio, puno manje u odnosu na VA TV i nikad mi se od njega ne umaraju oči.

Monitori više manje svi od prije desetljeća pa noviji, su sa flicker-free pozadinskim svjetlom, TV-ovi, bez obzira na vrstu LCD panela nisu, mislim da tebe taj dio muči, isti problem imam i ja. Možda ima TV-ova koji su FF, ali ne pratim taj dio.
CRT-ovi su drugačiji pa ti je vjerojatno sve preko 85 Hz dobro, jer kad elektron udari u ekran, "piksel" se ne ugasi odmah, nego pomalo gubi na svjetlini dok ne udari drugi, i tako 85 puta u sekundi, pa je neprimjetno.
bambi56x je offline   Reply With Quote