Citiraj:
Autor Alfredo nr.3
Tražim benzinca, htio bih malo veći auto od Clia 2, gradski auto s kojim bi 2-3 puta godišnje išao na autocestu.
Gledao sam Renault Clio 5 (2023.) 90 konja, ima 15000km za 15000€. Malo mi je puno, no auto je star 8mj i ima još 4g i 4mj. garanciju. Bio sam na testnoj vožnji, nije me oduševio, ima motor od tri cilindra za koji kažu da trenutno svi novi auto imaju zbog zagađenja i potrošnje. No, motor se nekako više ponaša kao dizelaš nego benzinac, nekako se auto trese kao kod starih dizelaša. Turbo ne hvata odmah već nakon par sekudi. Možda je samo do toga da se treba priviknuti.
Još sam gledao Kia Ceed i Hyundai i30 no preskupi su.
Ne bi htio auto stariji od 5g i više od 60000km.
|
Imamo Clia IV Ph2 s tim motorom (TCe 90KS). Niti se trese niti ima turbo lag. Za ovo ''trese'' uzet u obzir da je to ipak 3 cilindra. Jedino kad se jače osjete vibracije je dok je hladan ali to je onak prvih minutu dvije dok ne dođe k sebi.
Lag nema nikakav jedino ako nisi imao ECO mod uključen, onda mu je odaziv na gas nula. Inače taj auto jako fino povuče od nekih 2500 pa do 5500 o/min za motor od 900 kubika i 1100kg mase.
Inaće fakat nemam nikakvih primjedbi na taj autić, do sada je skupio nešto preko 50k km i nula problema. Jedini trošak (uz ulje i filtere) je do sad bio akumulator i set cjelogodišnjih guma.