View Single Post
Staro 06.01.2024., 08:40   #630
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,557
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Vratio sam je natrag, odradila je 5-6 pranja, smrad nije prestajao, očekivao sam da će to nešto izgoriti pa neka skroz krepa ili se zapali, ali nije se dogodilo.
Ne znam što da ti kažem, najbolje zvati servis, ili eventualno da sam skineš gornju plohu pa da malo pogledaš što se događa.

Nedavno ja pomagao kod rodbine da se baci stara mašina (neki Vox se raspao) i da se kupi nova. Pao je odabir na Hisense (made in Slovenia Gorenje tvornica - piše na naljepnici ispod vrata). I ništa mi to prištekamo, spojimo dovod, odvod, struju, idem staviti da odvrti najkraći program kako piše u uputama i - ništa. Postavi se program, ali na tipke za namještanje centrifuge, temperature, start/stop - ništa ne reagira. Gledam 10 minuta jesam li ja u kurcu, očigledno nisam.

Ništa zovi elipso, ovi govore donesite mašinu prvi idući radni dan (što je za dva dana) pa ako ne radi naručit ćemo novu. Znači opet tramak mašine, čekaj par dana da dođe nova i onda opet tramak nove mašine.

I ništa, ja popizdio uzeo križnu i skinuo onu gornju plohu, kad ono cijela ploča sa elektronikom sjedi na plastičnim kopčama, dio te ploče je ispao iz ležišta tih kopči i sad plastika od tipki ne može fizički pritisnuti tipke na toj ploči Poklikao to natrag, malo savio te kopče, dodao ljepila i - radi.

Na žalost tako se to radi sada, umjesto 6 šarafa koji bi držali tu ploču sve se ide na klik-klak jer je jeftinije i brže za proizvodnju.
tiki66 je offline   Reply With Quote