Citiraj:
Autor xlr
Prosle godine sam jedva prodao svog Analoga iz 2013, sa oko 9 soma ulozenih kuna u njega. Na bajku je stock ostala samo sipka sjedala i lulica. Isao je skupa s nosacem za auto za 4500kn samo da ode. Trziste je u totalnom k*, a vidim da to jos traje.
|
Tržište je u k otkad ga ja pratim, dakle valjda 10 godina

Vlasnici polovnih bicikli koriste situaciju što nove u dućanima svake godine rastu u troznamenkastim postotcima pa svi kojima se ne žuri drže cijene više nego što su ih platili kad su ih kupovali i to prezentiraju pod "u bajk uloženo .....". S druge strane ni ostali ne žele bit budale pa se samo uklope u te cijene i onda najebu oni kojima je hitno jer moraju skinut gaće za prodat, odnosno prije "dat da ode" nego prodat...
Tu još najvoše najebu oni kao ti koji ne mijenaju bajk svako 2 godine pa prodaješ bajk iz 2013 u 2023., a ekipa kad vidi u oglasu 2013. vrti u glavi WW2 slike razmišljajući koliko je to staro
Prošli bajk mi je polovno naletio kad sam već digao ruke od potrage (koja je trajala skoro godinu i pol) sa jednim dućanom skoro dogovorio novi, a idući će kako stvari stoje bit novi bez da iti gubin vrijeme tražeći polovno. Razlika je u cijeni između novog i polovnog bar za skuplji bajk došla na toliko male razlike da se nit ne isplati gledat koliko je neko "uščuvano", a nikad nije, ma koliko ljudi pisali o 10/10 stanjima. Ekipi je level "uščuvanosti" to da su svako 500 km namazali lanac ili otišli na miniwash...