View Single Post
Staro 02.01.2024., 22:00   #6675
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor shoki Pregled postova
ajd, pošto se tu chata, da pitam za mišljenje

dakle, imam t480s, i7, 8 gigi zalemljeno+ 16 ubacio, i osim par stvari (sda ću objasnit), VRLO sam zadovoljan. baterija je relativno slaba, par sati max, i ekran je, blago rečeno, sranje (standardni 250 nit touch).

eh sad, stara treba laptop za office i internet, i ja razmišljam da joj ostaivm svoj, a sebe počastim malo

našao na njuški t14 gen 1, amd, i odmah zaslinio za njime. 32 gige rama, terabajt ssd-a, 550€

eh sad: teram gnjilux, većinom surfam, youtube, al tu i tamo developam na kanti. znači, barem jedan docker image (barem baza), i teram jetbrains rider (ne sjeda mi code) .- pa mi više coreova odgovara.

jel ima smisla ići na upgrade?

iil mi je bolje staroj uzet neki t4*0, stavit joj mint i openoffice, a ja da prestanem cmizdriti i eventualno upgradeam screen?

onak, nije da mi TREBA treba, a i gledam da uštedim... nisam pametan

Pfff, naravno da ima smisla ići na upgrade. Misliš vječno živjet sa tim anemičnim 4/8 kabi lejkom? To 6/12 rizenče je bar duplo jače u multithreadu a i integrirani gpu je bar duplo jači od Intela. Šteta da čujem da ljudi kažu kak se na gnjiluxu ne mogu igrati IGRICE (iako ovaj jetbrains rider zvuči kao neka utrka
Jedino pazi da t14 nema taj isti 200 nits ekran kakav sad imaš, mislim da taj thinkpad ima bar 4 full hd ekrana koji se ugrađuju, sa raznim stupnjevima kvalitete . Ako te potrefi ovaj tamni onda usput uzmeš malo jaču lampu da si pomogneš
Exy je offline   Reply With Quote