View Single Post
Staro 01.01.2024., 06:52   #30
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa recimo ovako:
- cca 70% korisnika je zadovoljno sa onim šta dobiju od ISP - a, kako - tako radi, niti znaju da imaju "potencijalni problem" sa ISP šroteksom
- cca 20% će biti zadovoljna sa ONT + Router kombinacijom, po želji / potrebi stave svoj router i pjevaj
- cca 10% će tražiti / ima potrebu da optiku direkt ubodu u svoju opremu

100 ljudi i 100 čudi, vjerojatno samo malom broju "smeta" dvije škatule (ONT + Router),
neš ti problema nekamo zgurati / da visi mali Raisecom ili Nokia ONT.
Važnije mi je da usluga radi dobro (stabilno, deklarirana brzina, min. ping) a ne jeli 1 ili 2 škatule.
mislim bar u mom okruženju da sve ovisi o cijeni ulaganja u svoju opremu,
i jedno je ono što bi ljudi željeli, a drugo je ono što se realno desi,
svi su svjesni da vlastiti router bi donio kvalitetniju vezu, ali je kraj priče je kad se vidi da kvalitetan router košta 700-800-900kn pa nadalje, kad to čuju onda se da istrpiti sekunda dvije kašnjenja interneta,tako da u mom okruženju oko stotinjak ljudi realno je:

oko 96% ljudi je zadovoljno (uvjetno zadovoljno), sa onim šta dobiju od ISP
oko 2-3% je ili će biti za rješenja ont + vlastiti router (oni koji su to željeli već odavno to i imaju)
oko 1% će biti za potpuna rješenja.

mislim da je iluzorno očekivati da će sad biti navala dućane za kupnjom voip routera i da se u praksi u kućanstvima neće baš puno mjenjati,
druga je stvar sa onima kojima treba profesionalno tu će vjerojatno biti i do 100% korisnika na vlastitoj opremi.

-

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.01.2024. u 10:46.
skalar je offline   Reply With Quote