Citiraj:
Autor domy_os
Osobni minusi:
1. Support.
2. Support!!!
3. Blokada sredstava bez razloga.
4. Odbijanje transakcija bez razloga.
5. Previše ograničenja za free plan.
6. Preskupi paid planovi za ono što nude, sad/uskoro opet dižu cijene.
7. Još uvijek nije najbolje rješenje kao jedina banka za bilo što vezano uz državu ili poslovanje općenito.
|
Pratim baš temu i neke mi stvari nisu baš jasne, kad usporedim s vlastitim i iskustvom bliskih ljudi koji koriste Revolut.
1. i 2.
Imao sam par transakcija (avioprijevoznici i turističke usluge) gdje usluga nije odrađena (otkazan let ili usluga/smještaj) gdje sam službenim putem (žalba direktno aviokompaniji, bookingu ili nečem desetom) tražio povrat sredstava na koje sam imao pravo.
Natezao sam se mjesecima s takvima, najtvrđi orah je bila aviokompanija koja je otišla u stečaj. Srećom, platili smo karte Revolutom i nakon oko 7 mjeseci natezanja s aviokompanijom i osiguranjem i ne znam s kime sve ne...otkrili smo da Revolut ima support i za takve stvari (nisam očekivao da se i time bave).
Tražili me dokaze da sam pokušao službenim putem i za 10 dana su riješili povrat. Kako, ne znam, ali support je odradio posao za 10.
Svaku takvu potencijalno problematičnu transakciju sad obavljam Revolutom jer slične stvari kroz tradicionalne banke nikad nisam uspio istjerati.
3. i 4.
Dosad mi se nijednom nije dogodilo na Revolutu, ali dogodilo mi se više puta s tradicionalnom bankom. Zadnje baš prije desetak dana. Rezervirao smještaj preko Locktripa, zaključalo mi račun instantno iako sam potvrdio kroz app internet bankarstva. Revolut potvrdim i sve je riješeno.
Nikad nije odbilo nijednu transakciju.
5.
Koja ograničenja? Ne plaćaš nikakvu mjesečnu naknadu, imaš sigurnosnih mogućnosti oko kartice toliko da ih korisnici tradicionalnih banaka mogu samo sanjati, imaš mjenjačnicu, devizni račun, ulaganja, kripto...čuda svakakva.
6.
Ne zanima me paid plan, tako da ne znam vrijedi li i je li (pre)skup. Znam samo da par kolega i frendova veli da im se isplati jer ili puno putuju ili puno troše pa im se to vrati. Ne ulazim u to, ali nisam dosad čuo da mi je netko rekao da je uzeo paid plan, a da nije imao dobar razlog za to.
7.
Ovo je problem HR, ne Revoluta.
Kad sam se preselio u UK, počeo sam raditi usred pandemije dok su tradicionalne banke imale zatvorene poslovnice, a proces otvaranja računa je bio prekompliciran (potvrde o rezidentnosti i još neka papirologija čije je dobivanje bilo usporeno zbog cijele situacije).
Morao sam otvoriti novi Revolut, jer nisam mogao postojeći otvoren u EU koristiti gore za dobivanje plaće (UK nema IBAN sustav nego funkcioniraju sa account brojem i sort kodom).
Ta dva broja ti trebaju za dobivanje plaće ili bilo kakvu uplatu na račun i to je sve. Nikakvi problemi s poslodavcima ili plaćanjem drugih stvari. Režije se nakače kao direct debit (trajni nalog), jer nema druge opcije. Teretana/bazen mi se nakači kao direct debit također.
Htio sam otkazati direct debit na tradicionalnoj banci, idi u poslovnicu i čekaj.
Revolut - dva klika.
Jedini problem koji imam s Revolutom je da više nigdje osim u matičnoj zemlji ne mogu dignuti keš bez provizije.
To im je bio selling point u početku i tu su dobili brdo korisnika. Sad su svuda provizije, ali su i dalje manje nego da s karticom tradicionalne banke dižem na tuđem bankomatu u inozemstvu.
Baš sam večeras bio s frendicom na cugi. Veli mi kak je Zaba nedavno uvela da svaka transakcija dolazi kao notifikacija na mobitel pa joj je lakše pratiti.
Slušam i ne vjerujem
Ovo, "kako im se to isplati" mi također nije jasno. U HR daju neku siću ako dovedeš novog korisnika. Platiš im izradu kartice (neobavezno) i to je sve od troškova koje imaš.
Ok, stvari su ovdje daleko drugačije nego u HR. Nijedna banka, bez obzira na veličinu, ne naplaćuje vođenje računa ni ikakve usluge tipa mobilno ili internet bankarstvo. Prijenos sredstava unutar ili izvan banke je bez naknada. Dizanje love na tuđim bankomatima je bez naknada (osim onih turističkih trapova a-la Auro Domus). Kako banke žive bez tog... Vjerojatno obrću lovu puno većih riba od nas.
Nemam apsolutno nikakvih zamjerki na rad Revoluta, baš obratno. Dugo sam se i opirao misleći da će nestati kako su se i pojavili, ali razuvjerili su me.
Sjedište im je u kvartu gdje živim. Nikakav znak nisam vidio, ali jedan poznanik je radio kod njih i veli da ipak postoje