View Single Post
Staro 24.12.2023., 00:26   #8903
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Malo novosti sa moje strane, kao i vjerojatno zadnji projekt ove godine (možda čak i dobrog dijela 2024.)

Danas sam Stefu prodao svoj PIII Tulac od 1.4GHz sa Lin-Lin adapterom i Asus P3B-F matičnom, te zamijenio cijeli set "novom" garniturom. Ili (kao što sam napisao više puta), bio je to i SLUŽBENO najbrži Pentium II na svijetu

Zamijenio ga je PIII Coppermine model 900, na istom sloket adapteru kao i prije ali sada uz Soyo SY-6BA+III matičnu. Procesor je u trenutku fotografiranja radio na 66MHz FSB zbog čega je brzina 600 a ne 900, ali ovo sam naravno riješio.

Iskreno, trebala je biti Asus P2B ... originalno sam je čak i stavio u case ali nažalost u zadnji trenutak shvatio da nema dovoljno PCI mjesta za sva "trošila", i da bi takva transformacija tražila kompletnu reviziju hardvera i ozbiljnije modifikacije (kako drivera tako i hardvera) pa sam popustio.

Nažalost (kako baš uvijek mora postojati NEKI problem) tek sam prilikom testiranja otkrio da jedan od dva USBa ne radi, i da ne daje nikakve znakove života, iako je sam utor fizički OK. Pokušavam na ovo ne misliti, iako mi sad stalno bude bilo na pameti da postoji neki problem, i bude me brinulo da matična ne krepa. Ali ako zanemarimo očito, Soyo je u mint stanju, kao da je iz kutije. Inače, Soyo je uskočila kao zamjena ... budem je imao unutra gdje bude radila posao od P3B-F, ali je dugoročno gledano možda budem zamijenio CUSL2-C ili TUSL2-C S370 platformom. Ovo napominjem sa velikom dozom opreznosti, jer svi pokušaji popravka TUSL ploča nisu upalili, pa mi ostaje jedino kupovati ili tražiti na "slijepo" i nadati se da negdje u nekom case-u budem pronašao ono što tražim po simboličnom iznosu. I sad nek mi netko kaže kako nisam optimistična osoba

Inače zanimljivo, ali glavno iznenađenje ove tranzicije se pokazalo u obliku Bench test rezultata, koji su gotovo pa identični Tualatinu iako je naravno razlika u brzini dva procesora poprilično velika, odnosno 500MHz u korist Tualatina.

Evo vam uostalom rezultati pa pogledajte i sami ... oba rezultata su dobivena kroz full testove 3DMark 2000 sa Asus V7700 Deluxe (GF2 GTS) koja je u oba slučaja bila overklokana. Razlika je ono što bi se reklo marginalna, 300-ak bodova u korist Tulca što definitivno nisam očekivao.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote