Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 21.12.2023., 17:56   #11557
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ruku na srce streaming ako nije Master sa Tidal HIFI ili nekaj od Lossless opcija (Apple Music Lossless, Qobuz...) onda bas isto nebremo o HI-FI-u pricat. Slozio bih se da AAC recimo bolje zvuci od standardne ergele (i ima ekipe za koju je to sasvim prihvatljivo) ali - nije Lossless. A dobar izvor audia za HiFi je za mene ili dobar Vinyl Master, ili CD ili dobro poslozeni FLAC. Sve ostalo moze zvuciti odlicno ali bilo koji oblik komprimiranog Audia - nije HiFi.
da ti dam slipi test sa dve tri stvari kladim se nebi pogodio šta je lossy a šta loseless. tako da te spike oko HIFI ja i samo flac,wav ne drže vodu
na prosječnoj aparaturi cca 3000€
i mene je iznenadilo kako stari CDi danas zvuče loše u odnosu na nova izdanja/produkciju.

da se vratimo na Wiim pro - danas došao, lijepa mala kutija, unutra uređaj, optički kabel, cinc, USB. napajanje i USBA- USBC kabel. sve umotano u 100% rekiclabilne vrećice

instalacija gotova u koju minutu, bilo bi brže da nije odma nudio update koji sam objeručke prihvatio. instalacija Wiim app i to je to.
spojio sam na LAN kabel, cijelu kućnu mrežu i uređaje prepoznao odma.
odabrao Mezzmo server i hit it.
može strimat sa bilo kojeg uređaja na mreži, čak i sa Zapitti media playera ak u njemu ima hdd sa muzikom.
Wiim app je lijepo i moderno složen, čitko, logično poslagani tabovi.
čak neću koristiti Bubble UPNP app više

start trenutan bez buffera i sl.
skrolanje kroz moju fonoteku na PCju isto trenutno sa slikama albuma i još nekim metadata podacima koji mi nisu od vitalnog značaja
to je sve šta sam probao za sad. hrpa addona za muzičke servise i internet radio

nezaobilazni EQ je tu, nudi graphic i parametric, a to ću probati složiti kad budem testirao stare albume i mp3 glazbu koje nema u FLAC formatu

sam zvuk jako dobar, ne znam šta bi tu još rekao.
nema USB za slušanje za stika.

veliki plus je volume +- tak da ne moram tražiti daljinac pojačala koje ionak nije tako precizno kao na appu
nisam još našao gapless playback
na testovima icone na prednjoj strani uređaja kao da svjetle narančasto ali nije tako. ne svjetle ali reagiraju na dodir.
nema klasični ON-OFF pa je uređaj izgleda stanlo u ON modu. moram to privjeriti jer nema logike.

sve u svemu za 180 € vrijedi više nego 2-3-4x skuplji uređaji te namjene.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote