Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 20.12.2023., 18:20   #11543
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Malo sam se igrao sa osnovnim modelom, Wiim Mini, i ono što mi je ostavilo najboji utisak jest stvarno više nego dobra upravljačka aplikacija, ja bih rekao potpuno na nivou BluOsa, pa čak - za moj ukus - i malo ergonomski bolja.

Inače, nakon isprobanih nekoliko tih streamera, rekao bih da je aplikacija za upravljanje i najvažnija stvar kod modernih streamera, jer što se tiče nekih zvučnih performansa tu i nema neke razlike, barem dok pričamo u uređajima normalnih cijena (s tim da one fakat skupe nisam imao priliku isprobat).

Barem to vrijedi u slučajevima kad se streamer koristi kao transport, dakle kad signal ide u vanjski DAC na konverziju. No obzirom da ovi novi Wiimovi imaju vrlo dobre čipove - dapače, Wiim pro ima AKM - mislim da taj uređaj može u jako dobar sustav drito u običan linijski ulaz, bez da bi se tu nešto kompromitiralo.

Wiim Amp se isto nadam isprobat kad uspijem, mislim da može biti izvrstan uređaj jer ima dakle i taj WiimApp, vrlo dobar chip-amp (TI 3255, mislim), a posebno jer ima subwoofer management sa kontrolom rezne frekvecije (Hi-pass), tak da mi se čini da se iz njega može dobit mrak sound širokog frekvencijskog spektra, sa dobrim malim monitorima kojih svakako ima, i nekim solidnim subom srednje klase - dakle, za pristupačne novce skoro pa full range sustav, što je inače vrlo teško, posebno ak kupuješ gotove proizvode na tržištu
za sad nebi kupivao vanjski DAC, tu ne znam kud gledati iako opet po reviewima neki otkidaju na odr. modele al nemam ih kako probati/usporediti.

pa reko sam da koristim third party app Bubble jer Denon je zaspao u 2010 sa svojim appom za streamer. koma sučelje i opcije.
to će vjerojatno bit main app za stream sa PCja dok za internet radio budem njegov app.

čak sam gledao Bluesound al eto, nisam kupio. BT aparate i taj način nikad nisam uzeo kao ozbiljnu opciju za slušanje muzike

Wiim mini nisam ni uzeo u obzir je ne vjerujem wifijun mada kod Denon CEOL picolo nije bilo problema oko bežičnog stremanja dok kod Denon 730 je!

eto ako dođe sutra javim dojmove kad ga upogonim.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote