Citiraj:
Autor tehno_vito
Ja sam bio u istoj situaciji placao Optimi 500€ za 300/300
Presao na A1 stavio svoji ONT i bridge na MikroTik
Problem staticne IP adrese sam rjesio tako sto sam uzeo VPS i napravio WireGuard tunnel, a posto WireGuard radi preko UDP-a kad dode do promjene IP adrese to se doslovno ne osjeti, a kad bi isao preko ddns to traje pola minute minutu dok se novi ip ne propagira na dnsu
Long story short radim oko 30TB downlaod i 50TB upload mj i nisam dobio nikada upozorenje niti da su me throttlali
P.S.
Primjetio sam na racunima da mi za kabelski internet i pokucni internet uvijek pise potrosnja u mj, a za optiku nikada ista stvar je i na moj a1 aplikaciji za optiku pise potrosnja 0 dok za ostale usluge pise tocno, sto mi upucuje da oni uopce nemaju nacin pracenje potrosnje na optici
|
Dosta korisne informacije, međutim zar ti ne oscilira dosta brzina zbog VPS-a? Poznato je da VPS baš i nema nekakav dedicated bandwidth u koji se možeš pouzdati. Kako si riješio taj problem?
Kad bi usporedio stalni vod koji si imao kod Optime i ovo rješenje koje trenutno koristiš koje bi bile prednosti tj. nedostaci. Za prednost mi je jasno da je to ogromna razlika u cijeni, ali koji su ovako najveći nedostaci ovog rješenja koje sad koristiš, ako ih uopće ima.