View Single Post
Staro 17.12.2023., 07:45   #3882
Slash555
Premium
Moj komp

Slash555's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Ako netko ima preporuku za električnu lančanu pilu u cjenovnom rangu cca 150€ koja je u stanju ispliti tvrdo drvo za ogrijev a da se pri prvoj upotrebi ne raspadne

Prošle godine sam uzeo Parkside - 2200W model. Znam da su prijašnje verzije dolazile sa Oregon lancem i vodilicom, ova moja ima neki nonejm set.

U radu joj je stalno popuštao lanac i nakon niti metra ispiljenog drva je pukla navojna šipka natezača koja je izrađena od neke jadne legure metala.

Platim 10€ ovlaštenom servisu za zamijenu i spremim u radionu i evo ove godine se dogodi ista stvar. Kad sam rastavio sistem natezača imao sam što vidjeti, kolut za regulaciju ima prijenos na šipku preko plastičnog zupčanika ...

Bosch, Ryobi, Makita, Al-Ko, Oregon ... ?
https://www.ealati.hr/proizvod/villa...pila-vet-2440/
Ovu imamo 3 god. Stari i ja radimo svaki po 10tak metara bukve svake sezone i nemamo nikakvih problema zasad.
Prije nje koristili bosch bar 20tak god i isto je bila ok, ma da je uvijek imala problema s podmazivanjem, dok nije procurila na kraju.

Villager ima motor u ravnini s mačem, puno brže se vrti lanac i staje čim pustiš prekidač ( kao bat. bušilice).
Uzeo odmah još jedan lanac i set za brušenje te pazim da je uvijek oštar.
I kao što kolega kaže, bez forsiranja.

Sent from my OnePlus using Tapatalk
Slash555 je offline   Reply With Quote