Već deset dana traje priča s mojim iP11p i njegovim FaceID-em. Sve je počelo kad se mob počeo nenormalno zagrijavati kod zvučnika, FaceID javljati da će se aktivirati kad se mob ohladi, a baterija prazniti brzinom munje. Odnio mob u iKliniku na Fallerovom šetalištu.
Prvo je bilo da je neki element u faceID-u bio u kratkom spoju. Rekoh, popravite i odmah zamijenite bateriju koja je bila na 68% i nije mogla cijeli dan izdržati.
Riješeno idući dan, no sljedećih par dana svaki put kad bi se aktivirao proximity sensor ekran bi se smrzao. Toi sam rješavao pritiskanjem power gumba nakon čega bi ekran normalno radio.
To mi je dojadilo, a skužio sam i da nema auto-brightnessa i TrueTone-a pa sam odnio mob opet da ga poprave kako spada. Dijagnoza: flat kabel odapeo, prelemili sve na novi kabel. Došao, pritisnuo uz uho i opet se ekran smrzava. Jedino kad se ne smrzava je kad se samo prekrije rukom proximity senzor. Nigdje ni traga auto brighteness-u.
Opet ga ostavio da bi mi danas javili da su ga resetirali, da se brightness pojavio, no da se i dalje smrzava kad ga se pritisne uz uho.
Uglavnom, čekam da ga poprave.
Fun fact: mobu je zamjenjen ekran pod garancijom kad je odapeo zvučnik. Uredno piše u povijesti servisiranja "genuine apple part".