NHF al u zadnji par postova samo smo ustvrdili da je puno toga van standarda i sve se cudno ponasa. Ne zato da te prcam nego je jednostavno konstatacija na temelju videnog (i uostalom jos nisam preso na onu stranu). Citaj: u 20 godina nisam naletio na Linux sustav koji tolko problema stvara na jednom kompu. A vjeruj mi neke sam sam pokusao uzrokovati

Dakle ajmo analiticki i detaljno analizirat problem. Da najprije rascistimo par stvari:
1. Mount point je samo Folder u koji kacis particiju i ne nema nikakvih utjecaja na performanse. Mount opcije ili Kernel driver ima.
2. Kolko vidim kopirao si Thunarom? Sto ako isto radis rsyncom kak sam opisao u postu iznad? Dakle Lokacija A > Lokacija B. Nakon toga kopiras natrag sve rsyncom - istim opcijama al sa Lokacije B na lokaciju A (kreiraj novi folder cisto da budemo sigurni da kreira nove fajlove na FS-u). Jel ima tu razlike u brzini? Opisi na kojim diskovima su obje lokacije.
3. Gparted i Kparted u pozadini koriste Parted koji ponekad nije idealan ali za ovakve stvari je vise nego dovoljan.
4. Nemoj se oslanjat na softwer (Kparted) da misli za tebe (ne na Arch based distrama na kojima se od korisnika ocekuje da proucis dokumentaciju). Dao sam ti unazad par postova link na standardnu hijerarhiju na Linux datotecnom sustavu i sto je namjenjeno cemu. Po ovome sto si postao fstab opcije izgledaju dovoljno dobro. Mount u home je zbunjujuc ali nema utjecaja na performanse.
5. I/O Scheduler - tu sve stima tu nista ne diraj.
6. Just in Case - testiraj sa gnome disk tool brzine diskova.
Nego koji je ostatak konfe?