View Single Post
Staro 15.12.2023., 11:22   #4945
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Mozda termo aku pec pa punit po noci i onda mozda uspijes dogrijati s klimom preko dana?
To je opet samo jedan izvor a layout prostorija me ubija u pojam.

Primjera radi, u donjem katu kuce je identican stan i ogromna pec u blagovaoni/kuhinji. Znaci u blagovaoni hodamo u kratkim rukavima, ali dnevni s jedne strane i hodnik s druge strane nikako da ugrije kako spada. Otvorena vrata, ali nista. Bas kao da toplina ne moze proci kroz otvorena vrata. I onda ne znam di da stavim tu jednu pec
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Koliko klima? Pali klime i nemoj ih ni gasiti da ti se zidovi ne hlade. Eventualno preko noći malo smanji temperaturu. Radije nafrlji klimu na 27 stupnjeva pa neka kompresor druka na 100%, nego kupovati radijatore.

Računica ti je da klima troši otprilike 3x manje struje od tih radijatora. A i iskeširat ćeš 3k kn na te radijatore za jednu sezonu grijanja - nema smisla. Klima/klime neka ti budu primarni izvori grijanja, a ako ti je u nekoj sobi hladno kupi neki ne toliko skupi konvektor i dogrijavaj po potrebi...
Tri klime su u dnevnom i dvije sobe (sve gleda na jug). Blagovaona (sjever), wc (istok) i dva ogromna hodnika u sredini kuce su bez grijanja. Da bi iz blagovaone/dnevnog otisao u wc/kupaonu/sobe, prolazim kroz dva mrzla hodnika.

Ne znam koliko taj stan ima kvadrata, ali odjednom mi je bas super u trenutnom stanu od 50m2. Svugdje je 20-22 i mogu pustiti malu da se igra makar i na plocicama.

U tom novom stanu nisam zivio, tamo mi je zena odrasla i njeno sjecanje je "ljeti je toplo, zimi je hladno"

Hvala svima, klime ce svakako raditi na max. Kakogod okrenuo, jedan konvektor mora u kupaonu jer je ista velicine manje sobe i uvijek je leeeedena.