View Single Post
Staro 12.12.2023., 19:40   #60
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Mx kod dugog rada, trebalo bi imati uzdignutu ruku dok ga koristis, da ruka nije spustena na stol, te da rasteretis saku, ali to je gotovo nemoguce kad se zadubis u rad i vecini ce ruka pasti na stol.

...
Ma da, ruka lezi na stolu. Jos mi je ergo tiltan za 30ak ° na custom bazi tako da je maltene vertikalni trackpad, ruka je lijepo opruzena.

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
...

Hm, čudno. "Žulja" te jagodica prsta na kuglici ili neki drugi problem?
Meni se na M570 i na prethodniku (Trackman Wheel) to nije događalo, ali me ponekad kad bi pretjerao znalo stiskati malo u ovom zglobu gdje se palac drži za šaku.
Usput, ima netko ideju kako zamijeniti ležajeve na Logitech Trackman Wheel neka podijeli info, volio bi oživiti legendarnog djedicu

Nešto krivo radiš. Mene nikad nije bolila podlaktica od miša, obično zglob. Obrati pažnju da li lijevo - desno više radiš zglobom ili cijelom podlakticom.
Ako imaš dovoljno mjesta na stolu i lijevo desno radiš cijelom podlakticom, dakle iz lakta, ne bi te trebala boljeti podlaktica.
Jedino kad sam ja osjetio mišiće podlaktice bilo je nevezano za miš/trackball je kad bi dulje vremena držao stistnute tipke i radio drag&drop po ekranu. Moguće ti imaš kod modeliranja baš takav use case.
Dobro ti veli Visage, nema do velike kugle za tako nešto.
Generalno me pocela boljeti podlaktica s misem jer sam na misu cesto koristio pan n scroll i sl. akcije u 3D-u sa vise stisnutih tipki. Naravno da imam claw grip i micem misa iz zgloba. Nazalost nisam trazio 3D misa na vrijeme, pa sam prvo presao na erga. Kasnije je uletio i 3D mis i sad je to melem za rad.

Ali... Kada se zalaufam u rad samo s trackballom onda me palac pocne zatezati kako si i ti rekao, u zglobu. Probao svasta, od sensitivityja do promjena nagiba. Opcenito preferiram visi sensitivity jer mi onda palac manje radi (dva ekrana), a mana je sto ti zafali finoce u pokretima. Pokusavam kombinirati dva sensitivityja s precision tipkom ali mi je to malo neintuitivno pa ga ne koristim bas cesto. I onda, logicno, zadubis se u rad, radis male pokrete, grcis palac i kontroliras taj pomak... I valjda zato boli. Da ne kazem kako i nakon par godina nemam onu apsolutnu preciznost s palcem. Jednostavno se ponasa kao da je drven haha. Ajmo reci da sam na 88% preciznosti u radu.

Hvala za review!