View Single Post
Staro 07.12.2023., 16:40   #3
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor kiki.o Pregled postova
Pozdrav ekipa,

e sad pitanja:
1) Prazni patch panel + keystone moduli ili vec gotov rack sa konektorima iza? Koja je bolja varijanta i zasto
Po mom iskustvu (nemora biti isto kod svih )

Ja sam stavio keystone module jer sam znao da cu pretumbavati konektore kad pocnem spajati u rack pa mi tako jednostavnije.
Skuplje je nego kad su patch konektori vec terminirani ali meni za mojih 48 komada nije bila neka drama oko cijene...

Citiraj:
2) koji proizvođači su na glasu kao pouzdani, cije keystone module kupiti? ili jos bolje pitanje, čije izbjegavati?
Ja imam neke obicne plasticne, nista specijalno (bitno da su Kategorija koja ti treba). Mozes i metalne ali cijene su dosta skuplje a nevidim potrebu...

Citiraj:
3) gdje kupujete opremu, kod nas, ili online(Amazon?)
Ja sam kupovo kod nas u par shopova (elmaž, m2k, pcshop, ezy)

Citiraj:
4) Na što pripaziti kod mrežnog ormara? (19'', 60*60*60 cca) da li je potrebno aktivno hlađenje? smije li se obući u knauf, da je su samo vrata vidljiva?
- Prvo vidi dali ce ti bi dosta dubina od 60cm jer kad stavis railove i sve ustelas da se vrata zatvaraju i ne guraju patch kabele imat ces 52-53cm dubine pa ako ides na neki rack mount server ili veci NAS te nesto slicno bit ce plitak 60cm rack.
Meni recimo nestane Rackmount NAS koji sam htio (Synology RS2423+) jer je samo on dubok 53cm a jos treba ustekati i mrezni kabel te napajanje iza....).
Pa u tom slucaju gledaj mozda 80cm duboke (70cm nazalost nema ) odma u startu....
- dali treba haldjenje zavisi od komponenti koje idu tamo i njihovih specifikacija.
- moj rack ormar (27U zidni) ima skidanje bocnih stranica tako da u tom slucaju nebi ga zatvarao sa tri strane ako bas nemoras jer puno je lakse kad mogu otvorit bok i nesto prestekat nego izvlacit van da bi presteko neki kabel...