Glavni za Mitsubishi u HR mi je javio da za kućne jedinice nema mogućnosti firmware upgradea. Položaj termistora je definitivno loš, a dok je to sve u jamstvu, nije mi baš za čačkanje. Još uvijek sam u kontaktu s njima, cijeli roman sam napisao, pa ako ništa ne riješimo, nema druge nego napraviti onu varalicu čim istekne jamstvo.
Nego, čitajući manual i gledajući par YT videa, izgleda da sam otkrio misterij s kaminom - high pressure protection. Kad ga jače naložim, pretpostavljam da pregrije unutarnju jedinicu blizu kamina i aktivira se ta zaštita kako bi zaštitila kompresor. Grijanje onda stane po svim sobama, krilca idu gore i cirkulira zrak kako bi se sustav rashladio. Rješenje je isključiti tu jedinicu dok kamin gori, ali pratim ponašanje još uvijek... Trebao bih u vanjskoj jedinici vidjeti status LED-ica koje to pokazuju, ali snijeg pada i nije za čačkanje.
Je li tko probao radi li sve normalno ako se odspoje motorići krilaca? Hoće li baciti kakvu grešku? To su obični step motori s po pet pinova i ne vidim da šalju neku povratnu informaciju u slučaju da nešto ne valja.