View Single Post
Staro 04.12.2023., 21:51   #1572
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
A da provjeriš da li ti parallels može riješiti ovaj dio zbog kojeg si vezan za windows-e... jer po svemo što si napisao, ja bi na tvom mjestu išao na macbook.

Nedavno sam prešao na Macbook Pro 16 i nema šanse da bi išao nazad na win laptop, s time da sam koristio neke od najboljih ocjenjenih laptop-a. Dell XPS 15, Dell XPS 17, Microsoft Surface Book 2...

Ali od ovoga što gledaš, mislim da je X1 carbon apsolutno najbolji izbor, a 32GB će ti sigurno biti dovoljno sljedeće 3-4 godine
Sto se tice windowsa, da bum iskren, nemam pojma...
Cak bi i mogao izbjeci spajanje na domenu, nego se spojim preko VPN-a. U pravilu se spajam većinom radi pristupa File serveru (koji se vrti na microsoft serveru).

Ostatak posla su mi Office 365 (excel, word, powerpoint, outlook) - nemam pojma jel se to može downloadati na mac a da radi kak treba, i da fileovi koje kreiram su 100% čitljivi na svim windows strojevima

Spajam se i na PostgreSQL bazu, ali tu pretpostavljam da postoji neki klijent za Mac OS.

Većinu browse-anja radim na Chromeu koji mi synca sve passworde i bookmarke sa svim strojevima i android mobitelima (nemam iphone).

Sve private stvari (mailovi, backupi, slike, kalendari) su mi na google-u (photos, drive, gmail, itd).

Instaliram i pokoju igru sa Steama.

Načelno vjerujem da bi se na OS mogao naviknuti, ali bilo kakve migracije podataka ne dolaze u obzir, ali ni majmuniranja s nekim "emulatorima" da bi mogao radit nekaj osnovno, tipa maila ili kalendara.

EDIT: a postoji i "problem" više od nekoliko eksternih diskova ili stickova koje redovno moram koristiti, što na poslu, što privatno, koji moraju biti čitljivi i pisljivi na windows strojevima. Da se radi o isključivo privatnom stroju, jos bi i razmislio.... ali i izlazi mi iz budgeta....

Zadnje izmijenjeno od: perich. 04.12.2023. u 22:00.
perich je offline   Reply With Quote