To mora biti neka dobra dilatacija drveta ako sam od sebe puca. Pada mi na pamet da ti se nije negdje zavukla/prosula voda pa da bubri na nekom dijelu i ta dilatacija se prenosi okolo. Pukla neka cijev u podu? Vlaga ce shebati i ljepilo, letvice se dignu, onda pucketa i dok hodas.
Jer ako dilatira samo od razlika u temperaturi ili vlage u zraku, to mi je malo preekstremno, nisam cuo za takav slucaj. Sumnjam da imas u stanu velike razlike u temperaturi dan i noc. Takodjer i vlaga, ako ne dolazi iz podova, onda ne bi smjela biti toliki problem. Lak je najvelikim dijelom barijera izmedju atmosferlija u prostoru i drveta (ali ne stiti od onoga u betonu).
Podno grijanje bi moglo biti veliki razlog dilatacije. Taj tip parketa se, ako nije viseslojni, voli gibati na podnom i cisti masiv se inace ne preporuca za tu namjenu. Masiv pod promjenama temperature jednostavno nije stabilan i letvice onda idu posvuda - zato ide viseslojni.
Nije dobro ni ako je parket nabijen do zidova bez ostavljenog lufta, al sumnjam da je to problem jer bi to znao otpocetka.