Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 28.11.2023., 23:28   #4400
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Jučer ujutro je bilo nešto magle uz temp od 3-4°C i znaš kad sam vidio led na isparivaču? Kad je kompresor jedno vrijeme radio punom snagom nakon defrosta i to ga je bilo samo malo po cijevima i oko cijevi. Led je brzo nestao kad je kompresor smanjio snagu. Onda sam čekao sljedeći defrost koji je bio nakon nekih 30-45 min i u tom trenutku kad je defrost počeo, leda više nije bilo, a vlage jako malo. (!!!)

To dovodi do sljedećeg zaključka da software ima neku uvrnutu logiku i napamet računa kad bi mogao trebati defrost, ne oslanja se na pravo stanje stvari "s terena". Onda sam opet guglao i došao do linka koji to potvrđuje, postoji ogromna tema od 30 i nešto stranica na finskom.

https://github.com/VeliML/MitsuRunner

Znači cijela ta serija je izgleda traljavo programirana. Spominje se nešto luksuzniji LN model, ali to ne mijenja situaciju jer koristi istu vanjsku jedinicu kao i početni AP model. Proučit ću detaljno cijeli taj njihov topic i pričekati rješenje od našeg uvoznika pa ću biti pametniji.
Mogu povrditi isti slučaj na AP25. Nikad jos na njoj nisam vidio led, a zna ići u defrost ko mutava...
borisko je offline   Reply With Quote