Citiraj:
Autor mohawk
@zolakt spomenuo si varijacije u brzini, i ping od 100, navecer ili? Ako da predlazem da napravis "certificirana" mjerenja hakometrom i radis prituzbu direktno povjerenstvu/hakomu jer je stvar do A1 koju su razni korisnici primjetili i koja jos nije rijesena.
https://forum.a1.hr/internet-spajanj...23/index4.html
|
Mislim da nije do njih. Imao sam problema dok nisam svoj MikroTik poštimao. Žičano mi je sada sve ok. Jedino taj ping speed s MikroTika kada radim i dalje oscilira, skače između 2Mbps i 100tinjak Mbps. Prvi put kada sam mjerio bilo je navečer. Probao sam sada (ujutro) opet, jednako se ponaša. Nemam pojma kako bi inače trebao biti, nisam to prije probavao. Ali uglavnom, to mi je nebitno. Speedtest kada radim mi je sve stabilno, 320-350Mbps, meni dosta.
Jedino mi je WiFi dosta spor, ali to je do mog MikroTika, nije do optike. Na 5Ghz je ok, 170-200Mbps, ali na 2.4Ghz 30-40Mpbs max. Samo što mi je na 5Ghz pokrivenost nikakva, tako da je više manje beskoristan, osim ako neću stajati kraj routera. Znao sam i prije da moj router nema baš bajan WiFi signal, ali nisam očekivao da je baš toliko spor. Vjerojatno se da i tu navući još malo čačkanjem po konfiguraciji. Raspitat ću se na MikroTik forumu.
I ako ne uspijem navući još malo, meni koji prelazim s 30-40Mbps veze, je ovo sasvim prihvatljivo. WiFi mi je isti, žičano sam dobio 10x. Za natezanjem s njima i hakomom nemam živaca. To je uzaludan trud. Nisu oni prvi operater s kojim ratujem. Od hakoma nikad nikakve koristi nije bilo, barem u mom slučaju