View Single Post
Staro 27.11.2023., 09:26   #2168
zolakt
Registered User

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Provjeri CPU usage.

I provjeri na sto ti se autoneg-ao RB4011 za SFP?

Meni je SFP u CRS328 tako da neznam radi li SFP slot na RB4011 pouzdano s GPON-om jer je full osjetljiv sto supporta

Sent from my NE2213 using Tapatalk
Provjerit ću CPU, iako sumnjam da je to. Žičano mi sada sve ok radi, stabilnih 320-350Mbps na svim VLANovima. Wifi je jedino problem. Za sada sumnjam da nije za wifi ispregovarao neki stari standard (a, b, n, g, ci... ne znam više koji je koji, moram malo to proučiti).

Autonegotiation između RB4011 i SFP je 1Gbps. Taj dio bi isto trebao biti ok, pošto žičano radi sve ok. SFP support za RB bi isto isključio, pošto radi, i to dosta stabilno koliko sam za sada primijetio.

Tako da, ili je wifi standard, ili je cpu kako kažeš (iako bi onda očekivao i da žičano šteka). Nemam trenutno ideju za nešto treće.

Znam da Wifi signal na RB nije baš bajan (koliko se sjećam da sam čitao da je na CAPovima puno bolji, pa čak i na hAPovima), ali svejedno, ni kad stanem kraj routera ne ide ništa brže. Imam i 2 hAPa spojena na RB, i CAPsMAN poštiman za sva 3, tako da ću i to još isprobati. Disableati wifi na RB i mjerit kraj jednog od hAPova. Nije ni do moba, pošto sam probavao prvo s njihovim Huaweiom i išlo je oko 200Mpbs na mobu.

U krajnjem slučaju, mogu i s ovime živjeti. Na LTE mi je tih 30-40Mbps bio max, tako da nisam realno ništa izgubio, a žičano mi je sad 10x brže. Sve što mi je bitno je tako i tako žicom spojeno. Ali svejedno, sigurno se i to da nekako riješiti, pa mi je blesavo odustati

EDIT: Mislim da nije CPU. Ne znam da li ima neki bolji način za to provjeriti. Idem na Tools->Profile, pa on tamo mjeri sve i svašta, uključujući CPU. Ali sve je skroz nisko 0-5%. Kada sve skupa pozbrajam nije ni 10%

Zadnje izmijenjeno od: zolakt. 27.11.2023. u 10:01.
zolakt je offline   Reply With Quote