Pozdrav ekipa!
Ovako stvari stoje: zbog optike sam se s T-coma prebacio na A1. Sad su mi istekli i ugovori za mobitel (4 broja/tarife) pa bi htio imati to sve na jednom mjestu. Već sam se sve dogovorio s A1 kako će oni pokreenuti prebacivanje brojeva i sve što trebam napraviti je kliknuti na link koji su mi poslali.
Taman prije nego sam kliknuo na pamet mi je pao potencijalni problem. Sin ima mobitel kojeg mu je poklonio moj ujak kad je produljivao ugovor s T-comom i taj ugovor traje još 5-6 mjeseci. Je li taj mobitel kodiran tj. hoće li ga moći koristiti na A1?
Znam da su nekad bili trajno kodirani, pa da je uvedeno da ga operater mora dekodirati nakon isteka ugovora pa je bilo govora da se neće smjeti uopće kodirati.
Za T-com ne nalazim informaciju dok za A1 kažu Svi uređaji koji su proizvedeni od svibnja 2015. godine pa nadalje, već su otključani za korištenje na drugim mrežama.
(LINK).
Znam da mogu odustati od ugovora unutar 14 dana ali htio bi i sebe i njih poštedjeti gnjavaže pa ako se sinov mobitel može otključati tek za pola godine pričekao bi do tada s prebacivanjem.