Citiraj:
Autor SrKi
Joj spust je koma sad, smrznem se ko pička. Kad je lijepo vrijeme spust je nagrada, a sad mi je tlaka.
Gledam kupiti trenazer neki. Kakva su vasa iskustva? Strah me roknuti 600e pa skuziti da mi to ne pase.
|
Pretpostavljam da imam prijašnju varijantu ovog trenažera s dodatkom držača vilice, jer je dosta nezgodno početi pedalirati ovak kak slika prikazuje, na valjcima sprijeda i straga.
https://www.bike24.de/p126217.html
Stvar je super ak misliš trenirati u zatvorenom i nemaš mogućnost trenirati vani.
Težina ovisi o trenutno odabranoj brzini i tlaku gume (i naravno o tvojoj težini).
Koristim kad su radni dani pa se mrači brzo i kad je toliko hladno, da mi ni moja roba do -10°C ne pomaže (kad je ispod nule i brije hladan vjetar ili kad je poledica/smrznuto).
Zapravo je to jedini razlog zašto imam specku doma. Ne volim voziti po cesti, a po biciklističkim stazama je specka jednostavno prebrza jer su ostali sudionici u prometu muhe bez glave. Nemrem se naviknut na to da imam close-call svaki dan s dvoje-troje samo zato jer ljudi ne znaju vozit bicikl.
Moraš imati cilj vježbanja jer će ti u suprotnom brzo dosaditi. Druge pametne trenažere nisam probao niti namjeravam.
Pulsmetar oko prsa i tajmer je sve što ti treba kao rekreativcu s mog stajališta.
Iako moram priznati da je ovo jako skupo. Kad sam kupio svog rabljenog za 50€, cijene novih su bile 100-130€. Ovo je bome fajn.