ja sam imao prošle godine đek end đones crvenu parka, tj. unazad 4-5 godina
u međuvremenu sam se udebljao, postala mi je premalena, i trbuh mi se jako vidio na toj uskoj parka dugoj crvenoj jakni pa se počeo i patent rastvarati
kroz te godine nošenja, nekako mi je dosadio taj previše šminkerski upečatljivi look, malo sam ostario u međuvremenu i iz šminkera prešao u onog lika koji se oblači u one "stormproof" "wind/waterproof" odjeću i obuću iz dechatlona
bio sam u trstu, vidio jednu WEDZE takvu jaknu za skijanje, pisalo je 45€, probam je, zadovoljan, lijepo stoji, kratka, tanka, ali jakooo topla, kažem do jaja jakna, kćer sasvim slučajno skuži da je kriva cijena stavljena i da je neki šugavi prsluk zapravo 45€, a ova jakna da je nekih 160-170€
pomislio sam dali su oni pop******? jakna je standard, nije neka uber super duper kvaliteta, čisto ok, ali preko nekadašnjih 1000 mrtvih životinja za tako neku jaknu? rekao sam nema šanse
onda smo bolje prošetali policama i vidjeli da zapravo najjeftija jakna u dechatlonu košta 45€ i kada je staviš na sebe toliko odvratno izgleda, kao najlonska vreća smeća, a tako i šuška
odustao sam i sada sam počeo tražiti nekakve jakne, u smislu da su za štampanje/vez, prema katalozima tipa kao šta postoje majice fruit of the loom (ajmo reći da su kao "zaštitne" radne + zimske)
imam osjećaj da su te noname tkanine uvelike kvalitetnije nego brendirane (cijena je tu negdje, ali to moram još provjeriti)