View Single Post
Staro 03.03.2006., 17:36   #19
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor turpija
Tu onda dolazi jaca pumpa koja ce taj protok opet povecati ... o kakvim protocima se radi cu tek znati kada se to sve sklopi

Ako cemo gledati prakticnost i isplativost - jako mala ili je nema uopce, sve se to sasvim ucinkovito moze hladiti i zrakom. A kako sam krenuo praviti vodeno i vidio da ce tu biti dosta mudrovanja i igrarija - reko zasto ne bi to slozio na malkoc unikatniji nacin, a onda kad ce vec biti vodeno, nek se onda sve hladi

Nisam te bas skuzio sta mislis.
Naravno da nije savrsen - pa nisam ja fabrika
A sto se tice povrsine, relativno je mala, ali je radijator dosta "dubok" i savrseno se uklapa u midi tower, tako da je ako se mene pita - savrsen :clap:

Hm, meni se cini da je ova varijanta efikasnija, samim time sto ce vruca voda ici prvo kroz cijevi najudaljenije od ventilatora tako da se najtopliji zrak automatski izbacuje iz kucista, a kako voda ide blize ventilatorima sve se vise hladi vanjskim zrakom i u konacnici izlazi iz cijevi koje su tik do ventova i tako je maksimalno hladna ... ovo je moje razmisljanje sto moze, a i ne mora imati veze sa stvarnoscu

A sto se tice ovog sa vrtlozenjem cijevi, hm ... potencijalno komplicirano, ali bi mozda i obicna opruga polozena u cijev odradila posao ...

Ma od tog sam davno odustao, a i ovako je atraktivnije

Bi ma naobiöniji komad zice na ulazu bi napravio stvar. Fora je u tome kaj sam se io dosta bavio time i dosao do saznanaj da duzina cijevi niej prednst nego grananje.

Grananje u biti palelen cijeli koje imaju jedan ulaz i jedan izlaz.

Hm kak da ti objasnim jedna cijev dovodi vodu i ta voda se onda na ulazu grana u recimo 5 cijevi i na kraju se opet skuplja u jednu ( kao grana na auspuhu od auta), na tu foru su radjeni najbolji radijatori ( black ice xtreme ).
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum

Zadnje izmijenjeno od: Isus. 03.03.2006. u 17:48.
Isus je offline   Reply With Quote