Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 21.11.2023., 10:36   #445
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ne znam jel samo ja nemam sreće ili su APC UPS-evi postali "smeće"?

2016. kupujem APC BX700U, 2019. samo se usred rada ugasio (prije toga se čulo klik-klik) i više ne daje znakove života. Bio u lokalnom servisu za elektroniku, ništa, bio u MSanu, ništa. Baterija je bila OK, u lokalnom servisu testirali s drugom.

Kupljen novi, isti, jer po specifikaciji odgovara. Negdje na ljeto dođem u ured, pišti li ga pišti. Ugasim sve, ostavim malo, upalim ponovno UPS, upalim ponovno NAS, sve OK. Za tjedan dana ponovno isto... Reko valjda je crkla baterija, prošlo je 4 godine, odem u Chipoteku, kupim drugu, zamijenim, veselo radi, to je bilo početkom 9. mjeseca.

Jučer dođem u ured, pišti li ga pišti i još i klika, pokušam ugasit, nekako uspijem, pokušam palit, ne ide. Spojim NAS u zid, ostavim UPS sa strane. Dođem popodne, pokušam upalit, počne mahnito klikati neki relej unutra, malo pišti malo ne, ne da se na tipku ugasit. Odem po šarafciger i špic cange, otvorim prednju stranu, otkačim bateriju... ne znam.

Što sad kupit? Treći isti? Doslovno su ova dva UPS-a više puta sami ugasili NAS nego što bi to učinio HEP. Ludilo
FitzTN je offline   Reply With Quote