View Single Post
Staro 20.11.2023., 18:40   #4864
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Samo na vanjsku.

btw, htjedoh pitati, provlače mi asfalt po ulici ovaj tjedan. moj prilaz u dvorište je trenutno betoniran i pod nagibom jedno 12 posto. beton je u banani skroz i zamolio sam dečke da dok asfaltiraju cestu, za kojih soma eura i meni izasfaltiraju prilaz. kažu - neće ići. asfalt ne ide na beton. kao morao bi rasturiti cijeli beton i mrežu, zasuti pijesak, natući ga i tek onda ide asfalt. meni krenuše suze krokodilske. no reko idem ja pitati ovdje na forum. kakva su vaša iskustva?
Naravno da ide, ali obavezno BNHS16 na prethodno opran beton, i premazan bitumenskom emulzijom radi vezanja, i ne ispod 5 cm u uvaljanom stanju. I ako imaš slučajno neke trave kroz pukotinu, ukloni i očisti. Idealno spaljivačem korova.

Na sebe preuzimaš rizik pucanja asfalta, tj. svaka "nesavršenost" podloge, u ovom slučaju krutog betona će se kroz neko vrijeme preslikati na habajući sloj asftalta.

I bilo bi dobro sam uklop, tj rub tvog ulaza bi odštemao, barem u 40 cm širini i pripremio podlogu kamenom, vizualno bolji uklop, i radi visinske razlike i sile koju će trpiti pod kotačima dugotrajnije rješenje. Samim uklanjanjem početka ulaza u dvorište, možeš si malo korigirati početak ulaza, tj. sam nagib ublažiti.

p.s., pijesak nejde ispod asfalta, već tampon/kamen, 0(4)-32mm granulacija.

EDIT:
I da, obavezno prethodno provjeri novu visinu asfalta na cesti ispred kuće, najvjerojatnije će biti+4cm naspram postojećeg.
Malo će ufrezati postojeći (2-4 cm najvjerojatnije), predrkpati po potrebi, i navući 4-6 cm novog.

I da, koja firma izvodi radove?

Zadnje izmijenjeno od: DoxyTheCroat. 20.11.2023. u 19:09.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote