25A je 5,75kW. Njega lako izgoriš s u stanu s povučenih/mogućih 7,36kW ako je limitator od 32A. Najpametnije je stavit 35A (32 nožasti vjv ni ne postoji) ili čak i 63A. U tom slučaju on neće pregarat i eventualno će past limitator što je zapravo i normalno. Limitator je tromiji od običnog osigurača i on te može neko kratko vrijeme pustiti i preko 10kW jer neće odmah past. Moja je cijela kuća na 5,75kW i nikad nije pao tako da je 7,36kW baš dovoljno za jedno domaćinstvo.
Ako ćeš sam mijenjat tog nožastog od 25A,prethodno spusti limitator kod sebe u stanu da ne mijenjaš pod teretom da ne dođe do iskrenja i da se štajaznam ne prepadneš pa ne daj Bože zbog toga napraviš neki belaj. Dovoljne su ti neke bezvezne rukavice i izolirane kombinikre te da nisi bos. Ako imaš novo digitalno a možda i daljinsko brojilo, znaj da ono ima u sebi maksigraf pa ako recimo odlučiš sam ići u avanturu ugrađivanja jačeg limitatora,kod redovnog očitanja to će biti vidljivo pa moreš i fasovat kakvu kaznu. To je čisto prijateljski savjet,jelte...
Preporučam dakle jači osigurač u dovodu tj. zamjenu tog bezvezno slabog i to je sve.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk