View Single Post
Staro 18.11.2023., 15:29   #3981
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 3,137
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Tu je write hole problem kojeg ZFS eliminira by design, gotovo beskorisna kompresija i enkripcija, potreba za fiksnim veličinama particija, nemogućnost rekurzivnog okidanja snapshota, te još uvijek strgana nativna implementacija RAID5/6 polja.
možeš objasnit boldano i linkat izvore?
rekurzivni snapshoti? bo, meni mašina uredno radi snapshote, jedino plače kad dostigne 4096 na razini sustava pa sam morao smanjivati broj snapshota koji se čuvaju. na kraju ih držim 20tak i u međuvremenu backup odradi versioning pa ajde.
ovo zadnje nisam pokušavao u firmi, gdje držim raid1, ali doma imam 2 x raid5 polja, imao 3 nekoć dok sam se igrao, i taj treći se zbog kineskih kontrolera volio razletit (ispao bi disk iz polja) i nikad nisam ostao bez podataka nakon rebuilda - a to se dešavalo ciklički, ispadne disk iz polja, rebootam mašinu, vrati se nazad, repair-am polje, deri 3-4 tjedna, opet ispadne i tako godinu dana dok nisam skužio da je problem u kontroleru a ne u svemu ostalom -nabavio drugi kontroler i od onda radi ali imam veće diskove pa nisu u raid 5 nego u raid1. ostale 2 mašine sa raid5 nisu nikad pukle, ima jedno 4 godine cca da ih imam.
jp_rv je offline   Reply With Quote