View Single Post
Staro 18.11.2023., 10:41   #1432
problem_child
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
zigbee modul i z2mqtt nije komplicirano
To sto ti trazis sam ja istrazivao za sebe, isto imam podno grijanje, ali sam na kraju odustao jer mi pase da je temp svuda u kuci ista, razlika je max 1 stupanj posto je vecina open space + podno grijanje je sporo pa je upitno koliko bi takav sustav dobro radio.

No ono kaj sam ja gledao je samo WiFi ili zigbee ventili za otvaranje/zatvaranje krugova podnog grijanja kojima bi upravljao preko hode-red ili HA automatizacije. Temp senzore vec imam u svakom dijelu pa bi se to lagano slozilo. U tvom slucaju, ako ne zelis zigbee onda WiFi ventili + temp senzori u svakoj prostoriji koju zelis nadgledati, tu mozes ici sa BLE ili zigbee, wifi baterijski senzori prebrzo trose baterije i nema ih bas na trzistu
hmmm dakle i ovome sam razmisljao pa naletio da se raspravljalo

jeli itko mislio/koristio google home termostat?

Ja cu konkretno ugraditi podno grijanje (na struju ) s kabelima ispod sloja estriha/betona. Ideja mi je staviti ih na svoje grane i na tim granama (ili upstream nakon main switcha) staviti ovaj shelly za potrosnju struje.

E sad, koji termostat uzet? google home - ima li smisla uopce razmisljat?

Bitno bi mi bilo da:
- imam centralnu jedinicu za programiranje svog podnog u stanu (nekakav display
- wifi upravljanje toga (preferabilno u ne nekoj srot aplikaciji)
- mogucnost integracije s google home ili home asistant

ako vec ne postoje dobre integracije, koji termostati su dovoljno 'smart'? Kao za podno mislim da je danfoss zlatni standard ali s termostatima (pogotovo pametnim) nemam apsolutno nikakvog iskustva
problem_child je offline   Reply With Quote