16.11.2023., 21:38
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor webstartm
Sracunaj kubikazu 70m cijevi i koliko grama stane u tih 70m...nema sanse da ne treba punit, nema mi logike da komoresor isto radi sa 3.5m i 80m cijevi, laicki preogromna je razlika
|
Zašto misliš da u service manualu tako nešto ne bi pisalo? Piše samo da treba spojiti minimalno dvije unutarnje jedinice ako se ide ispod 2,5 kW. Pa nije plin samo u cijevima koje spajaju jedinice, ima i u vanjskoj barem 20 m cijevi.
Citiraj:
Autor Ziiky
A zasto mu klima uopce ide u defrost?
Dal se to i prije dešavalo, prijasnjih godina?
Taj puta kad je prvi puta opisao problem, gledao sam prognozu za Slavoniju jer mi je bilo zkroz čudno da se to događa. Bilo je relativno ok vrijeme, oko 10°c najniža noćna, a kasnije pa po danu samo toplije ... ako se dobro sjećam?!
Skroz optimalno za vrlo visoki COP, čak je i vlaga u mom podrucju bila u razumnim granicama.
Dal si vidio led na vanjskom isparivaču?! ... Ili je klima krenula u defrost iako nema leda?
Kako klima zna da se uhvatio led na isparivač? Ima 2-3 termostata. Jedan je u najnižoj zoni isparivaca, drugi je negdje na sredini i treci je gore u najvisoj zoni, često izbačen vanka.
Možda je problem u termostatima?
Možda je bila vrlo visoka vlaga, al opet, teško da bi se ispativač zaledio, klima nebi radila defrost, samo bi joj opao COP, porasla bi potrošnja čime bi kompenzirala loše vanjske uvjete.
|
Prošle godine je montirano, jednako se ponašalo, morao sam paliti kamin čim temperature na dulji period budu 5°C ili niže.
Leda nema kad krene defrost, vanjska mi je ispod prozora od ureda i odmah pogledam ima ili nema, nisam ga još vidio.
|
|
|