Citiraj:
Autor domy_os
Neka, hvala, promijenio sam tri geodeta i tri projektanta u pet godina, nitko nije bio u stanju napraviti posao koji se traži, sve sami filozofi koji gledaju kako izmusti što više love od informatičara koji radi u inozemstvu i ima para. Moj projekt je propao, nekretnina je prodana u nesređenom stanju i drago mi je, ispalio bih na živce s njima i poslije s majstorima jer tko zna kako bi to na kraju ispalo, sigurno ne kako sam tražio. Nitko osim jednog geodete nije htio raditi prije nego se uplati, a kad dođe do reklamacije i/ili povrata love, pojeo vuk magare.
|
6 ljudi svi redom nisu znali/htjeli?
Nekaj gadno ne štima.
Ili si jedan od specijalaca, poput jednog uglednog gospodina kojeg većina nas poznaje, u podsljemenskoj zoni (na dijelu klizišta) je INZISTIRAO na kući bez pilota ... i pogodi što, svi "nisu bili u stanju napraviti što se traži" po njegovoj priči. Iako ima love, i gradio bi kuću od par milja eura, tj. urbanu vilu, je isprazni idiot koji sere po struci o kojoj nema pojma. Do danas nije napravio svoj "projekt", i pljuje po svima koji su mu rekli NE.
Radim s desetak geodeta i preko pedesetak projektanata, što velikih, što malih, i nijedan nikad nije tražio lovu unaprijed. Osim par projektanata jer su ugovorili nešto veće, koje uključuje razno razne istražne radove i sl., pa su dobili 30% avansno.
Jako sam nadrkan na ovakve izjave, jer mi zvuče onako ... "svi su blesavi osim mene".
Daj molim te reci nam o vrsti projekta, i što si ti htio da oni nisu znali. Vjerujem da se može stisnuti u 2 rečenice.
EDIT:
Još jedna stvar kod arhitekata ... za razliku od građevinaca (građevinci se bave mostovima, tunelima, cestama i sl., arhitekti objektima visokogradnje), je da imaju svaki od njih preko dvadesetak gotovih predložaka obiteljskih kuća i stambenih zgrada. Te kad dođeš tražiti njihovu uslugu, odmah ti predoče nekoliko primjera prema tvojoj usmenoj predaji, i izabereš si što želiš, a ako želiš nešto mijenjati, promijene u jednom, do dva dana ukoliko treba nova računica statike od statičara. Predložci im imaju sve gotovo. U pravilu ono što traje je ono što sami morate odraditi, onaj imovinski pravni dio, plaćanja gradu/općini, Hrvatskim vodama i sl. Najčešće stvari zapnu kod toga da tvrdoglava stranka koja nezna što želi i treba, naleti na službenika kojem je puna kapa takvih i čeka kraj mjeseca da ode u penziju.