Citiraj:
Autor hash
Prilika!!!
London je vrhunski grad ali te viktorijanske kuce su u rangu neodrzavane zgrade u centru zagreba.
|
Pričam s agentom za nekretnine dok sam obavljao svoje i pitam…ok 5 milja za kuću, ali jel još 5 dovoljno da je se modernizira ili barem dovede u stanje da zadovoljava današnje standarde.
Veli…nisam baš siguran da će 5 biti dosta
Viktorijanske su 100 godina mlađe, ovo je Georgian era, kuća je sagrađena u ranim 1720-ima

Bilo što u centru Zagreba je par kategorija iznad Viktorijanskih. Kod nas bar adekvatno brinu o interijeru jer nije toliko skupo kao ovdje. Toliko kičastih i cifrastih elemenata ima da majstor za to košta ko suho zlato i ako si ne možeš priuštiti…propada
Oćeš zamijeniti tradicionalni “sash” prozor jer želiš dvoslojne/troslojne. Može, ali moraš prvo dobiti dopuštenje od councila (i susjeda) jer mora biti odrađeno tako da ne odudara od originalnog izgleda kuće. Cijena…veli mi jedna žena nedavno da je prozor po komadu Ł1000 + ugradnja…
Radim energetske certifikate za te kuće. U usporedbi kako se oni rade u EU, ovo je komedija. Ovo trenutno ima G (6). Po EU standardima bi imala Ž…
A ovo je kod kolege na drugom kraju grada
https://www.lbc.co.uk/news/mouldy-wa...2I_0uihE4rXDJU
U 3 godine što ovo radim, oko 90% kuća je sagrađeno u periodu 1880-1935. Drveni podovi (često i neravni), kamini, prozori s jednim slojem stakla i drvenim okvirima, zidovi od jednog ili max dva sloja cigle (bez fasada). Od grijanja su tu električne grijalice, tankovi za grijanje vode s 3cm debelom spužvom za izolaciju…
Ukratko, vlaga i propuh… Kad smo tražili stan, rekli smo da nema šanse da tako živimo i otišli u novogradnju. Njima je to skroz normalno, šarmantno, ima karakter i dušu i ne znam još kaj. Velim da mi takve rušimo, ako se već ne sruše same. Smiju se, misle da se šalim