View Single Post
Staro 03.03.2006., 14:33   #27
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Bubba
Nema sljikica?

"This may also work with CWT-375ATX12 (PFC) Psu's as well)"; ARGH, s obzirom kako me je opcenito krenulo jucer, strah me da ako sad pocnem drkat po napajanju chu i njega jos sjebati, a $ad mi najmanje treba da moram kesirati za novo napajanje.
Ih, i onak kazu da nisam prorok.

Alzo, pogadjate, usios sam. Strgati ga, manje vise. Da ne duljim, u kandidaturu za najbisera ove godine ide:

I fino ja pocistim CW, pogledam te potenciometre, izmjerim sve otpore, nacrtam si na papiru nadomjesne sheme gdje sto ide... i da cu ubaciti strujni kabel u napajanje, kineski lim me izda, i pod pritiskom moje rukice savije se taman toliko da kresne hladnjak ulaznog dijela napajanja. Ko za vraga, taj hladnjak uopce nije spojen na niti jednu _vitalnu_ komponentu (naravno, za vadjenje tih "vitalnih", odnosno dvije duple diode i jedan N kanalni MOSFET potrgo sam si pi*ku da ih izvadim van, uz to sto sam morao pola ulaza odlemiti) da bi na kraju skuzio da je stvar u prokletom Greatzu! I naravno, izmedju jednog od ulaza i minusa (-) je takav kratki spoj kakav mozes samo pozeljeti. Problem je u tome sto od jedno 40ak napajanja koja su mi doma, 4 JNC-a (jup, it's dziensi) imaju Single-Phase Bridge Rectifier (olitiga Greatz, jel) kao komponentu (no nazalost, tehnicki mi ne odgovara) dok svi ostali imaju 4 jadne i prejadne diode, ukljucujuci i Enlight, Antec i Fortron (svi modeli do 350W). Svasta. Izgleda da ce ipak biti nekakav Ciftek unutra (valjda je ostalo sto onih u Linksu na akciji) jer mi se sad bas i ne igra s napajanjem u dosta skupoj konfiguraciji, kada sam ga ovako, ko zadnji kreten, skrho.

Nominacije za najgluplji potez godine i sluzbeno su otvorene. Navalite!!!

Anyway, kad rijesim to napajanje, onda cu bas malo, sale radi, testirati. Zivo me zanimaju rezultati...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote