View Single Post
Staro 15.11.2023., 14:10   #1421
problem_child
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
Mislim da sam stavljao negdje u ovoj temi na pocetku.
Ali ukratko:
Home assistant baza za sve
Dio uredjaja radi preko WiFi, dio preko Zigbee protokola.
Sto se hardwarea tice, Sonoff i Shelly su najzastupljeniji.

Dosta automatizacija na kojima jos radim i unapredjujem sa dodatnim senzorima, logikama i pravilima. Za automatizacije koristim node-red, pregledniji mi je i bolji za kompleksnije automatizacije od onog sto HA nudi.

Neki primjeri koji nisu toliko uobicajeni mozda:
- senzori na krevetu, kada legnem u krevet sve se gasi, zakljucavaju vrata, spustaju rolete itd

- senzori na radnoj stolici, ako sjednem za komp isti se pali, pale mi se radna svijetla, u ostatku stana se gasi, ovisi o svjetlosti vani se spusta/dize roleta, ovisi o temp se pali/gasi klima

- senzori po stanu za paljenje i gasenje svijetla, npr kada netko dodje pa gleda kaj imam u home baru svijetlo se pali i stoji upaljeno dok se detektira osoba pred ormarom.Sa svjetlima u sam gotovo 100% postigao automatizaciju, ne sjecam se bas kada sam zadnji puta upalio svijetlo preko prekidaca, ili je automatizacija ili koristim glasovne naredbe preko Alexe

- po ljeti se rolete spustaju tako da mi sunceve zrake ne ulaze u stan/ne zagrijavaju stan, po zimi je obrnuto, otvaraju se rolete da se propusta sto vise suncevih zraka u stan, cim nema sunca spustaju se da se zadrzava toplina
bome impresivno! Zanima me jesi ugradio ista da je spojeno na LAN ili direktno u kutiju za osigurace?

Kako si rjesio tipa senzor sjedenja ili lezanja u krevetu?
problem_child je offline   Reply With Quote