View Single Post
Staro 14.11.2023., 15:22   #4832
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
prozori ce bit ok (mijenjaju se), fasada je stara (67e), nadam se obnovi ali to je dugorocna oklada. 5 kat sam ispod ploce zgrade :O

Tako da: naviknut na ZGB i generalno u trenutnom stanu (renta) sam na greeu koji mi jako jako jako ide na zivce osjetom topline kad je grijanje - sad neznam jeli to do klimA ili gree klimE

takoder, radim remote tako da dom je i ured i mora mi bit krajnje ugodno, nekako najvise disem na opcije AC i podno na struju pa ako bude skupo necu ga palit ali ne zelim biti BEZ opcije najkonfornijeg jer eto zelim to :/

doduse, Samsung ima ovu neku windfree technologiju no jutuberi ne rivjuaju jos klime - pogotovo ne koliko su reliable (samsung tu stoji navodno lose)....

e da osim ploce na vrhu stana nemam drugu hladnu povrsinu (ok osim istok zapad prozori no ostalo sam u 'sendvicu')
Imas li mogucnost spustit strop za jos izolacije?
Ni ja ne volim grijanje na klimu, hlađenje još i može proći . U kuću koju još uvijek uređujemo (2+ godine ) smo ugradili podno grijanje u prizemlju i kupaonicama, Mitsubishi klime, a po prostorijama ćemo ugraditi ono šta mi je najdraže od svega ponuđenog: kamene grijače ploče https://webgradnja.hr/katalog/grijace-ploce/497

Ne zauzimaju puno mjesta a super je osjećaj topline. I trenutno jednog koristimo u stanu u kojem živimo. Kontroliram ga preko Shelly switcha i senzora. Iznenadili smo se prošlu zimu kako je na taj način potrošio malo struje, a klimu nismo uopće palili.

I podno i kamen je dovoljno da se pale po noći kad je jeftina struja, po danu se pale jedino kad je baš hladno ali lako vrate temperaturu. Bitno je imat dobru kontrolu i scenarije Znam da je klima efikasnija za dobiti željenu temperaturnu brojku ali mi je zadnja opcija

Zadnje izmijenjeno od: murina. 14.11.2023. u 15:29.
murina je offline   Reply With Quote