View Single Post
Staro 14.11.2023., 14:25   #981
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Može ali za dozvolu moraš imati projekt od ovlaštene maf... ovaj geodeta, arhitekta itd.

Također za ishodovanje dozvola za kuću radove bi trebale obavljati firme jer su to uvjeti za uporabnu (mada se to da "srediti" kao i sve u ovoj državi), kao i energetski certifikat, projekt vode i struje itd. Ako nađeš nekoga tko će ti to dati napismeno sve možeš sam napraviti i nitko te neće ništa pitati, ali ukoliko se desi sranje nemaš koga tužiti/žaliti se što nije problem za privatnu kuću ali može biti veliki problem ukoliko se obavlja neka djelatnost.
Aj ne lupetajte. Mafije?
A onda kad se desi potres, klizište i sl., onda se plače i kuka, traži se od države da odradi umjesto ilegalne budale.

Svakodnevno gledam kretene koji su od vikse napravili objekt sa stanovanje, na rubu brijega, doveli vodu, nemaju način za zbrinuti otpadnu vodu, pa je puštaju kako mogu, podlokavaju teren, plitki temelji, pa kad se dogodi veća kiša, krene pucati, kliziti i sl.
Isto vrijedi i za potrese. Eto nedavni, npr. u Petrinji, jedna kuća do druge, prva netaknuta, druga ruševina ... pogodi koju je radila maf... kako si rekao.

Bez projektanata i gradnje u skladu sa prostornim planom (drukčije nemože i nesmije) nema ništa. Prostorni planovi imaju zone i uvjete gdje i kako se može i mora graditi, ako je npr opasnost od klizanja, uvjetuju se piloti i sl. u skladu sa projektom geotehničara u tom slučaju.

Na kraju dana, koliko idiot moraš biti da uložiš životnu ušteđevinu ili kredit, na nešto klimavo.

EDIT:
I ovaj "šalung majstor" ... muko moja...aj još šalung i nije toliko loš kakvih sam se nagledao, ali "betonaža"??? Izlijevanje jedne AB cjeline nesmije tako dugo trajati, još ulijeva par po par kila u kantama, ne vibrira, nisam primijetio da je zalijao prije ... užas.
Idem pogledati mu koji drugi video, možda je ovo mu samo bio loš dan.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote