Citiraj:
Autor Ziiky
Samsung windfree, nemam iskustva, al sjecam se da ga je hvalio jedan na forum.hr, al taj je bio zastupnik samsunga �� nitko drugi.
Termodinamicki, klima koja hladi sebi u brk �� ... osobno smatram da je to glupost.
Da valja japanerosi bi to davnih dana ugradili.
|
imam model od 5kw, montiran direktno iznad stola u blagovaonici, koristi se primarno za hlađenje, svega smo se par dana grijali do sad u 2 godine. u potpunosti si u pravu što se tiče windfree principa rada, praktički klima zatvori ona vratašca (koja su na svim klimama otvorena) i hladan zrak prolazi kroz rupice na maski. za vrijeme najvećih vrućina, ljudi se čude kak nam je u kući ugodno, a "klima vam ne radi". velika prednost tog windfree moda rada je skoro nečujan rad klime, ali i to što te klima ne može "napuhati", odnosno nemaš uopće osjećaj da sjediš ispod klime, a ugodno ti je. još jedna prednost je i manja potrošnja struje, ali se time ne opterećujem niti imam konkretne podatke.
glupost ili ne, mi smo zadovoljni, živio ekupi i njihove akcije, would buy again
Citiraj:
Autor Ziiky
99% ih ugradi jednu klimu u i ocekuju da im grije cijelu kucu i stan. Kako?
|
puno toga ovisi o poziciji same unutarnje jedinice i tlocrtu kuće/stana. naša klima je primarno za dnevni dio kuće koji je oko 60m2 i južno je orijentiran tako da nam tu hlađenje najviše i treba, dok su spavaće sobe sa istočne strane i u njima temperatura preko ljeta ne može preći 24C, osim ako preko dana držim otvorene prozore

još jedan faktor je izolacija kuće, s fasadom od 15cm vune i dobrom izolacijom potkrovlja, klima itekako može rashladiti/zagrijati više kvadrata od deklariranog, ali je nikad ne bih koristio za primarmo grijanje jer je to neizvedivo, trebale bi mi još barem 2 ili 3 unutarnje jedinice da bi to funkcioniralo i tu si apsolutno u pravu.
ako otvorim vrata od hodnika i klimu stavim u turbo mod hlađenja (dakle ne windfree), vrlo dobro može rashladiti i taj hodnik jer klima direktno puše u njega, a pasivno i jako slabo može rashladiti i 3 spavaće sobe. što je više vrata i što su ta vrata dalje od unutarnje jedinice to je učinak manji. do najudaljenije prostorije (walkin garderobe) od klime su troja vrata (iz db u hodnik, iz hodnika u spavaću, iz spavaće u garderobu) i ta prostorija je 15m udaljena od unutarnje jedinice tako da tamo klima praktički nema učinka, ali to je i za očekivati.